Jídlonosiče jsou v poslední době velmi oblíbeným kuchyňským vybavením. Souvisí to s tím, že si více připravujeme jídla doma, která následně nosíme do práce. V porovnání se stále stoupajícími cenami v restauracích nás oběd vyjde mnohem levněji, a přesto se nepřipravíme o vynikající kulinářský zážitek.
Jaký jídlonosič zvolit?
Co se týče parametrů, měly by nás zajímat hlavně materiál, objem, případně počet nádob. Vše se odvíjí od toho, k čemu a jak často budeme jídlonosič používat. Pořídit můžeme jídlonosič nerez, v plastu či ve skle. K dostání jsou též varianty s termoobalem či ve formě elektrického boxu, kdy se jídlo ohřívá přímo v jídlonosiči bez použití mikrovlnné trouby. V každém případě byste měli dbát na zdravotně nezávadný materiál, jenž by měl být současně dobře omyvatelný. A tím bezesporu nerezové jídlonosiče jsou.
Výhody jídlonosiče z nerezu
Nerezové jídlonosiče se zpravidla skládají z 2-4 misek o objemu 1 l. Můžete si tak dopřát kompletní obědové menu sestávající z polévky, hlavního jídla, dezertu a salátu. Navíc jsou vybaveny držadlem a zajištěny přezkou pro pohodlné přenášení. O nerezu se říká, že je téměř nesmrtelný. V jeho prospěch dále hovoří vynikající odolnost, a to vůči pádu i poškrábání. Nerezové nádobí se snadno udržuje, můžete ho bez obav vložit do myčky nádobí. I při zahřátí na extrémně vysoké teploty neuvolňuje žádné toxické látky.
Jídlonosič plast jako perfektní alternativa
Plastové jídlonosiče se hned po nerezových drží na předních příčkách v oblíbenosti. Jídlonosič plast je rovněž složen z několika misek pro možnost servírování kompletního obědu. U plastových jídlonosičů oceníte jejich nízkou hmotnost a levnou pořizovací cenu. Jídlo v plastovém jídlonosiči můžete rovnou ohřívat v mikrovlnné troubě. Oproti nerezové variantě tedy nutné ho přendávat na talíř.